Celotehan Masmus

menggelorakan jiwa

Arep dadi jendral pethak

with one comment

Aku iki soko ndeso. Mbiyen arang banget wong sing sekolah dhuwur. Nek ora anake pak lurah opo wong tuane sugih.

Pancen ning kampungku rodho jarang sekolah nagnti dhuwur. Sing akeh yo sekolah SD. Malah-malah SD ae ora podho nutuk, padha mbogel. Banjur mbantu wong tuwo nggarap sawah, tegalan, opo ngopeni sapi. Nek wis  umur banjur dinikahke. Biasane sing putri nyandak umur 15-16 lan sing kakung umur 18-21. Dadi yo isih enom banget.

Pas wong tuaku arep nyekolahke aku, tangga-tangga podho ngucap arep dadi opo. Akeh lho sing disekolahke dhuwur-dhuwur ning podho nganggur. Ngentek-entekke bondho. Ono maneh sing ngomong njaluk sekolah opo arep dadi jendral pethak.  ………………… isih ono candake…………………….. bersambung utowo to be contiuned……….

Written by mus

19/12/2007 pada 17:49

Ditulis dalam Curhat, Opini

Satu Tanggapan

Subscribe to comments with RSS.

  1. Jendral pethak niku punopo nggih?

    Suka

    Cah ndeso

    14/04/2008 at 16:05


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: